Органічний посуд із висівок

https://hmarochos.kiev.ua/wp-content/uploads/2019/03/232323.jpg

 

В Україні почали продавати органічний посуд із висівок

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні.

Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі.
Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.

 

https://hmarochos.kiev.ua/wp-content/uploads/2019/03/3-2.jpg

 

Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ложки. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання ним можна годувати тварин і птахів.

 

https://hmarochos.kiev.ua/wp-content/uploads/2019/03/24255.jpg

 

Повністю розкладається за 30 днів.

Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівокобробка пшениці, транспортування, переробка й утилізаціягенерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.

 

https://hmarochos.kiev.ua/wp-content/uploads/2019/03/2-2.jpg

 

Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів

Подібне еко-пакування розробили в  Сумському аграрному університеті.

 

 

Інформація: Вікіпедія