Проект Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2020-2025рр. оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів України

 

     Верховною Радою України 28 лютого 2019 року прийнято Закон України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року» (даліСтратегія), який введено в дію 31 березня 2019 року та набирає чинності 1 січня 2020 року.

     Основною метою прийняття Стратегії є визначення основних стратегічних цілей та завдань державної екологічної політики, що базуються, перш за все, на виявлених кореневих причинах екологічних проблем України та фінансовій спроможності держави до їх вирішення з урахуванням завдань Угоди про асоціацію України з ЄС.

     На виконання пункту 3 Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року» Мінприроди розроблено проект Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2020-2025 роки (даліНаціонального плану) як механізм реалізації Стратегії, виконання якого дозволить стабілізувати і поліпшити стан довкілля, забезпечити збереження природних екосистем та створити природне середовище екологічно безпечніше для життя і здоров'я населення.

     Орган виконавчої влади, що розробив проект Національного плану -

Міністерство екології та природних ресурсів України.

     Департамент стратегії та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України, 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, тел. (044) 206-31-13, 206-31-46 e-mail: trofimenko@menr.gov.ua; rozhok@menr.gov.ua.

     Зазначений проект розпорядження оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів України (www.menr.gov.ua).