«Полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших природних регіонів Європи»

Результат пошуку зображень за запитом «полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших природних регіонів європи»"

       Транскордонний природоохоронний проект «Полісся - дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших природних районів Європи», що на території Українського Полісся впроваджується національною ГО «Українське товариство охорони птахів» у співпраці з німецькою природоохоронною організацією «Франкфуртське зоологічне товариство».

       Міжнародний проект «Полісся - дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших регіонів дикої природи Європи» впроваджується з січня цього року на українській і білоруській частині Прип’ятського Полісся. Реалізується з 2019 року (до 2023р. включно) у партнерстві з Франкфуртським зооологічним товариством. Є частиною Програми вразливих ландшафтів (ELP), якою управляє Кембриджська природоохоронна ініціатива за фінансової підтримки фундації «Аркадія» – благодійний фонд Пітера Болдвіна та Лісбет Раузин.

       Головна мета проекту - відновити в одному з найбільших природних районів Європи природну систему, екологічно спроможну формувати ландшафт та забезпечувати ефективну охорону біорізноманіття шляхом підвищення природоохоронний статус проектного регіону та забезпечення сталого збереження особливо цінних природних середовищ проектного регіону.

Територія проекту – Прип'ятьське Полісся у транскордонному форматі (Україна – Білорусь).

       Відповідно до Плану діяльності робочої групи із створення транскордонного біосферного резервату у межах Прип'ятьського Полісся, прийнятого 3 жовтня 2019 року у рамках другого форуму регіонів України, і Республіки Білорусь, експертами здійснюються підготовка проекту Номінації української частини планового транскордонного біосферного резервату та інформаційно-просвітницька робота. З метою поширення інформації про проект та роз'яснення загальних питань функціонування біосферних резерватів, мети і цілей їх створення відбудеться зустріч-обговорення міжнародного проєкту «Полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших природних регіонів Європи» з представниками ГО «Українське товариство охорони птахів» щодо співпраці для впровадження Проєкту на території області відбудеться в Житомирі 23 грудня о 10.30 у пресцентрі за адресою: м. Житомир, майдан С. Корольова, 12.