В Україні почали продавати органічний посуд із висівок
Польська компанія Biotrem, яка виготовляє
органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні.
Фірма запатентувала
технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі.
Сировину стискають під пресом за допомогою
гарячого повітря.
Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити
на 10 тисяч тарілок чи мисок.
Набір посуду включає
тарілки, чашки, виделки та
ложки. Такий посуд достатньо
твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після
використання ним можна годувати тварин і птахів.
Повністю розкладається
за 30 днів.
Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той
час як один кілограм полістиренових
одноразових тарілок чи чашок генерує
в сукупності біля 8,5 кг
СО2.
Biotrem має власний
завод та постачає свою продукцію
масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів
Подібне еко-пакування
розробили в Сумському аграрному університеті.
Інформація: Вікіпедія